brød og kager10/06-2017 af Dorthe Anneberg

Burgerboller med rugmel!

Burgerboller!

Denne opskrift er bare god til grill maden eller skovturen som sandwich. Ikke mindst er bollerne også velegnet til at fryse ned. Så syntes du om, dem så lav en stor portion – frys og tag ud efter behov!

Til ca. 15-18 boller skal du bruge:

600 g hvedemel

300 g rugmel

50 g gær

40 g olie – jeg brugte vindruekerneolie – rapsolie er også godt! jeg syntes der er formeget smag i olivenolie.

1/2 l vand

1 spsk salt

40 g sukker

ca. 1 dl sesamfrø

Bland gær med vand, olie, salt og sukker – tilsæt så melet – ælt dejen godt sammen – jeg gør det på røremaskine, men det går i hånden. Bliv ved indtil du har en glat og jævn dej der slipper skålens kant – men pas på med ikke, at få dejen for tør. Lad hæve i ca. 1 time.

Hæld dejen ud på meldrysset bord og del i 15- 18 portioner. Rul hver portion til en bolle og dyp i sesam – sæt på plade, med sesamfrøene opad – tryk bollen flad – brug håndfladen – den skal være ca. 10 cm i diameter.

Lad hæve i ca. 30 min – kom meget varm ovn 250 grader – sprøjt vand ind i ovnen luk. Skru ned for varmen til 225 grader og bag dem i ca. 10-12 min. De skal bare være lysebrune – da du sikkert vil varme dem når de skal bruges.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *