brød og kager24/08-2017 af Dorthe Anneberg

Brombærtærte!

Brombærtærte

Tærterne er gode både til en kaffe pause eller som dessert.

Man kan bruge mange forskellige bær, lige nu er de danske friske brombær fine. Men det gode ved de bagte tærter er at man også kan bruge frosne bær. Jeg går meget i skoven og her kan der plukkes de fineste bær, de er ikke så store men smagen er meget fin!

For at tilberede en tærte skal du have en god mørdej! – Mørdej er en af de ting der er gode, at have i fryseren. Man kan nemt opbevare dejen i flere måneder uden den bliver kedelig. Den skal blot være indpakke i husholdningsfilm og så i en plastik pose. Opskriften her passer til en tærteform på ca. 25 cm i diameter – jeg bager ofte små tærter og så er der til ca. 30 tærter i forme på ca. 6 cm. Jeg bruger også en rektangulær form. Jeg bruger stå forme med løs bund det gør det nemt at få dem over på fad, ligesom de ikke behøver at smøres. Jeg har nogle ‘fine’ forme med løs bund i et andet materiale der skal smøres – så vær lige opmærksom på hvordan dine former virker – det er ærgerligt hvis dejen ikke vil slippe!!.

Mørdej

200 g hvedemel

1 spsk flormelis

1 knivspids salt

200 g smør

2 spsk vand.

Bland mel, flormelis og salt, tilsæt smør og smuldr det. – du kan gøre det i food processor – tilsæt vand og saml dejen. Det kan også gøres i foodprocessor. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt i køleskab i en times tid.

Rul dejen ud og læg den i tærteformen.

Prik bunden og lad den hvile igen gerne i en time – men 30 min er ok.

Forbag så bunden i ca. 10 min ved god varme 220 grader – den skal være lysebrun.

Tilbered i mellemtiden fyldet

100 g reven marcipan

100 g smør – stuetemperatur

50 g sukker

1 ægge blomme

ca. 250 g brombær

Rør fyldet undtagen brombær.

Fyldte smøres på den afkølede forbagte bund. Brombærerne fordeles på fyldet og tærten bages ca. 25 min ved 200 grader.

Serveres lun – hvis den ikke spises på en gang – kan man nemt opbevare og lige varme den lidt når den igen skal serveres.

Man kan servere med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis eller man kan spise den uden noget!!!!

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *