brød og kager21/09-2017 af Dorthe Anneberg

Boller med chia frø! Langtidshævet

Boller med chia frø

Der findes masser af godt brød og boller hos bagerne – men der er nu ikke noget som duften af friskbagte boller. Disse som jeg har bagt her er sprøde og rigtig gode til morgenbordet i weekenden. Dejen kan tilberedes om aftenen og de kan så bages næste morgen.

Jeg bager en dobbelt portion – de er gode at have i fryser! Du skal til 12-15 stk bruge:

5 g gær

1,5 dl kærnemælk

3 dl vand

100 g spelt mel

100 g durum mel

1 spsk salt – jeg bruger flagesalt

2 spsk chia frø

ca. 350 g hvedemel jeg brugte sigtet hvedemel vil du have dem lidt lettere kan du med fordel bruge pizzamel eller det mel der heder 00.

Rør gæren ud i kærnemælk og vand, tilsæt salt, spelt mel og durum mel – har du røremaskine så kan du bruge denne – rør dejen enten på maskine eller med ske så du har en jævn dej – lad så 10-20 min. Tilsæt så salt, chia frø og hvedemel – du skal røre, igen hvis du ikke har røremaskine, så ælt når du ikke kan røre længere – dejen skal være fast men den skal kun lige akkurat kunne slippe fingere – jo blødere dej du har jo bedre luftige boller. Hvis du rører på maskine gælder det samme, rør til dejen lige akkurat slipper kanterne. Lad dejen hæve koldt gerne i 8-10 timer – altså gerne natten over.

Når du skal bage, så brug mel på hænderne knib stykker af dejen som du former til boller – hvis din dej er lidt våd så husk blot, godt med mel på hænderne! kom dem på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve 1-2 timer. Sæt ovnen på 250 grader. Du kan klippe et lille kryds i hver bolle og et lille drys durum mel – eller du kan lade dem ’springe’ så de revner af sig selv. Sæt bollerne i ovnen og sprøjt lidt vand i ovn rummet. Skru ned for varmen 220 grader. Bag dem i ca. 17-20 min. Du kan sprøjte vand i ovnrummet et par gange – det gør dem ekstra sprøde. Lad bollerne køle til af på bageristen.

Tak fordi du læste med og god fornøjelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *