Desserter15/09-2017 af Dorthe Anneberg

Blommetrifli med rugmakroner og råcreme

Blommetrifli

Det er sæson for blommer – der findes mange forskellige sorter. Om du vælger grønne reine claude blommer, svedskeblommer eller viktoria blommer er ikke afgørende, for en god blomme trifli. Skal du have en rigtig lækker trifli, så prøv at tilberede dine egne makroner – jeg tilbereder rugmakroner. Jeg har en rigtig nem opskrift på bloggen http://www.chiahealth.dk/rugmarkroner/

Blomme kompot skal tilberedes – rengør blommer skær dem i halve og fjern stenen – kom dem i gryden – ca. 1 kg – har du flere kan du tilberede en større portion. Blomme kompot er godt til et stykke ost eller til dessert med vanilje is.

Kom blommerne i en gryde. Hvis dine blommer er meget tørre, så tilsæt lidt vand – jeg kan selv godt lide at der ikke er for meget væske ved, tilsæt et par stænger hel kanel – dem fjerner du inden du skal bruge kompotten. Kog op og kog ved svag varme ca. 10 min eller til de er møre, det afhænger så også af hvor modne dine blommer er. Der må gerne være nogen der ikke er kogt helt ud!. Tilsæt sukker 1-2 dl – du må smage dig frem. Kog et par min. Har du meget væske – så fisk blommerne op med hulske kom i skål og kog væsken lidt ind.

Afkøl kompotten.

Til triflien skal du udover makroner og kompot bruge råcreme og evt lidt portvin.

Råcreme – du kan tilberede de helt traditionnel ved, at piske 2 æggeblommer med 2 spsk sukker og kornene af en 1/2 stang vanilje – det skal Dernæst skal du piske 21/2 dl piskefløde til flødeskum. Vend flødeskummet i de piskede æggeblommer. – Jeg er meget begejstret for Arla Essens double creme – men her gælder det forsigtighed for pisker man for meget, så er det smør! – hvis du vælger at bruge double creme, så pisk æggeblommer, sukker kornene fra vaniljen, igen så det er hvidt og skummende – pisk et par skefulde af fløden i  – pisk så 1-1/2 – 2 dl af fløden men et piskeris – det er tykt men ikke i nærheden af skum!! Vend det i ægge massen – lad det stå i køleskabet så det er helt koldt og du vil se det er blevet mere stift!

I portionsglas eller glasskål kommer du makroner i bunden – kom lidt portvin over makronerne, kom blomme kompot over og slut af med creme!

God fornøjelse og tak fordi du læste med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *