Desserter20/08-2017 af Dorthe Anneberg

Blåbærmousse

Blåbærmousse med sylt og marcipan

Blåbær kan man faktisk købe hele året – men ikke de danske! De danske blåbær er bare så fine i smagen og er man heldig, at have et par buske i haven, så er denne dessert et rigtig godt bud på hvad de kan bruges til.

Du skal bruge følgende til 4 personer

400 g blåbær

200g sukker

2,5 dl piskefløde

25 g flormelis

25 g marcipan

4 blade husblas

Lidt friske blåbær til pynt og evt. lidt praline

Blåbær og sukker koges – afkøl. Jeg tilbereder desserten i små cylinder forme, desserten kan også tilberedes i små forme eller en stor. Hvis du bruger cylinder forme stil dem på et fad beklædt med bagepapir. Læg lidt sylt i bunden af hver form. Riv marcipanen over blåbærerne i formen. Læg husblas i blød i koldt vand. Du kan nu vælge, om du vil blende blåbærerne og passere dem gennem en sigte eller om du vil bruge den som den er. Smelt husblas i lidt af blåbærsylten bland med resten af sylten. Fløden piskes med flormelis. Flødeskummet blandes med blåbærsylten. Fordel moussen i formene. Sæt i køleskab i 2-3 timer.  Ved servering skæres langs kanten og moussen ‘bankes’ ud på tallerken. Pynt med blåbær og evt lidt praline. – Jeg giver dig opskriften på praline, det er godt at have til pynt til is og andre desserter.

Praline

75 g hasselnødder
75 g sukker
125 g  god  mælkechokolade

Rist hasselnødderne i ovnen  200 grader ca. 5 – 8 min,  gnid skallerne af.
Smelt sukker til karamel i en lille gryde, og kom hasselnødderne derned.
Rør hurtigt rundt, og fordel massen på et stykke bagepapir.
Lad de karamelliserede nødder køle af.
Blend  til praliné – nøddemel tilsæt chokolade og blend.Opbevares i en tæt lukket dåse.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *