brød og kager30/08-2017 af Dorthe Anneberg

Blåbær muffins

Blåbær muffins med nougat cognac creme.

Alle bager muffins! Fine muffins med pynt og farver og i fine forme, derfor bager jeg ikke så tid muffins, for jeg kan ikke alt det fine. Men jeg fik uventet gæster – så jeg skulle tænke hurtigt! Blåbær har jeg i min have. Så det blev til disse måske lidt klodsede muffins- som jeg har tidligere har bagt med frosne bær. Kan man lide fuldkornsmel og noget med smag – så er dette et godt bud! Man kan også bage som en stor kage og læg sammen med creme.

Du skal bruge følgende til ca. 20 stk:

 

150 g blødt smør

200 g sukker

2 æg

1 dl fløde

225 g fuldkornsmel jeg brugte ølands hvede

1 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

1 spsk kartoffelmel

1 spsk flormelis

100 g blåbær

Smør og sukker røres luftigt – æg tilsættes 1 af gangen og så røres fløde i. Melet blandes med vaniljesukker, og bagepulver og sigtes i dejen – og vendes forsigtig ind i dejen.

Kartoffelmel og flormelis blandes og bærerne vendes heri – tag bærerne op og vend dem i dejen. (smid overskydende kartoffelmelflormelis ud). Specielt hvis man bruger frosne bær er dette godt – de safter ikke ud i dejen.

Fordel dejen i muffinsforme og bag dem ved 170 grader i ca. 20 -25 min.

Til creme skal du bruge

75 g blød nougat

75 g blød smør

1/4 dl cognac

Bager du en stor kage skal du lave dobbelt portion af cremen – det samme gælder hvis alle kager skal pyntes.

Blødgør nougat og smør ved meget lav temperatur – det skal ikke smelte det skal bare være så blødt at man kan røre det sammen, tilsæt cognac og rør godt – hvis den skiller er det fordi den er for kold – men vær forsigtig i denne proces. Lad cremen afkøle og kom den i en sprøjte pose med en tyl der giver pænt mønster. Pynt kagerne og kom evt. lidt hakkede ristede hasselnødder over server med lidt frisk blåbær.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *