brød og kager20/11-2017 af Dorthe Anneberg

Biscotti

Biscotti

Biscotti er en af de kager som findes i rigtig mange varianter. Det er også en af de kager som jeg kan kan forstå, at man vælger at købe – de er gode. Men har du ikke tidligere bagt dem så prøv denne lidt julede opskrift – det er ikke så besværligt og de smager rigtig godt. En af udfordringerne ved at bage biscotti er de skal være sprøde og tørre men de skal ikke være hårde og kedelige.

Du skal bruge:

300 g mel

10 g bagepulver – 2 tsk

220 g sukker

3-4 tsk kanel

korn af en stor stang vanilje eller af 2 små

100 g tørrede abrikoser

100 g hasselnødder

skal af 2 appelsiner – økologiske

4 æg

Opskriften kan nemt halveres.

Sigt mel og bagepulver i en skål. Tilsæt sukker, kanel, og vaniljekorn. Hak abrikoser og hasselnødder og bland i melet sammen med den revne appelsin skræl – man kan med fordel rive appelsinskallen i sukkeret og lad det stå lidt så smagen trænger ud i sukkeret.

Tilsæt så æggene et ad gangen og rør dejen – den skal ikke æltes men blot samles. – Dejen er ikke tør, så kom lidt mel på hænderne når du samler den. Del den i 4-5 stykker og rul/form dem til stænger der lægges på bagepapir. Bag dem ved 185 g i 25 min.

Tag stængerne ud af ovnen og lad dem afkøle lidt. Skær dem så i ca. 1 cm tykke skiver – kom retur på bageplade og bag dem færdige i ovnen ved 120 g i ca. 20 min – afkøl og kom på dåse.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *