brød og kager06/01-2018 af Dorthe Anneberg

Banankage eller bananbrød!!

Banankage

Måske der lige ligger et par bananer som er ved, at være kedelige, så er det at der skal bages banankage! Jeg har aldrig forstået, at amerikanere siger banan brød – hos mig er det mere kage! Ikke des mindre kan man bestemt spise kagen afkølet med smør – eller man kan vælge at komme frostting på. Man kan lege lidt med krydderier – kanel – ingefær – kardemomme eller lidt nellike er godt i kagen.

Du skal bruge:

300 g rørsukker

120 g smør

2 æg

1 1/2 dl kærnemælk

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

225 g mel – (jeg brugte 125 g alm hved og 100 g fuldkornshvedemel)

1 tsk vaniljesukker

1 tsk kardemomme – kan udelades eller erstattes med andre krydderier.

2 store bananer

2 dl groft hakket pekan nødder

1 dl tørret tranebær

Pisk sukker og smør cremet. Tilsæt æggene et ad gangen. Det gøres nemt på røremaskine. (jeg måtte bruge håndkraft da jeg fortiden ikke har røremaskine). Tilsæt kærnemælk der er rørt med natron. Rør godt godt igennem.

Bland, mel med bagepulver, vaniljesukker og kardemomme og sigt det i dejen – rør forsigtigt rundt. Så tilsættes de mosede bananer og hakkede pekan nødder.

Kom i brødform beklædt med bagepapir og bag ved lav varme 150 grader i ca. 1 1/2 time alt efter størrelse af form – tjek med strikke pind om der hænger dej ved.

Afkøl og server til kaffe eller the.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *