brød og kager03/01-2018 af Dorthe Anneberg

Bagte æbler

Bagte æbler

Denne opskrift er egentlig opstået på baggrund af æbler i forskellig størrelse!

Da jeg før jul ville  tilberede hele bagte æbler med fyld. Men jeg havde købt æbler ved en vejbod og de varierede lidt i størrelse – men fantastisk smag – derfor blev min dessert ændret til æblebåde i fad med fyld over! Om man kan servere flødeskum eller vanilje is til er en smag sag – jeg har i en længere periode brugt Arla Essens 50% fløde – det skal kun piskes ganske let men det smager så fantastisk – til æblerne her kom jeg lidt kanel i fløden.

Du skal til 4-6 personer bruge:

600 g æbler

75 g mandler

75 g hasselnødder

150 g smør

2 dl sukker

2 spsk mel

1 tsk kanel – det kan udelades

4 spsk fløde

2 dl fløde pisket til skum evt smagt til med kanel eller 2 dl 50% fløde pisket let  eller lidt vanilje is!

Skyl og rengør æblerne, og skær dem i både, de skal ikke skrælles. Læg æblerne i et smurt ovnfast fad – evt. tærtefad.

Hak mandler og nødder groft. Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Tilsæt sukker, og rør godt. Tilsæt mel, kanel og fløde, og lad det koge op under omrøring. Tilsæt de hakkede mandler og nødder.

Hæld blandingen over æblerne. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader, og bag æblerne i ca. 10-15 minutter, til overfladen er gylden.

Server lun med pisket fløde 50% eller flødeskum smagt til med kanel, eller vanilje is.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *