Hovedretter13/03-2018 af Dorthe Anneberg

Artiskokker med svampe

Artiskokker med trompetsvampe

Efter en rejse i Rom med masser af god mad og masser af inspiration, ja så var det oplagt, at jeg skulle hjem at servere artiskokker – som jeg iøvrigt havde medbragt! – Men jeg ser der er fine artiskokker at få hos grønthandleren. Jeg har valgt at servere som grøn hovedret. Det smager fantastisk.

Du skal til hovedret beregne 2 til hver.

4 artiskokker, som er rengjorte og renset

10-15 g trompethatte

1 skalotteløg

1-1,5 dl hvidvin

ca. 1 dl fløde

lidt cognac kan udelades

olie til stegning

smør til stegning

salt og peber

Skyl artiskokkerne i vand. Lad dem dryppe af med bunden i vejret. Skær toppen af og klip toppen af dækbladene af, – skær lidt af stikken og skræl denne. Med en ske fjern ’skægget’ i artiskokken.

Kom lidt olieven olie i bunden af en gryde – rist lige artiskokkerne af med bunden op af. Tilsæt hvidvin – gem et par spiseskefulde til svampene. Tilsæt vand og lidt salt de behøver ikke svømme. Læg låg på og kog ved svag varme i ca. 25-30 min – hvis vandet ikke dækker helt, så vend dem undervejs.

Svampene udblødes i vand i ca. 30-45 min. Hæld dem i en sigte.

Skræl skalotteløg og skær i små tern. Rist løg i lidt smør på panden tilsæt svampe rist et par min. Tilsæt hvidvin. Kog igennem – tilsæt så fløde og kog igennem tilsæt evt. lidt cognac og smag til med salt og peber. Hvis sovsen er for tyk så tilsæt lidt af kogevandet fra artiskokkerne.

Anret og server!!

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *