diverse19/09-2018 af Dorthe Anneberg

Appetizer – svampe tarparnade på crostini

Appetizer – svampe tarparnade på crostini

Om det er til gæster eller bare fordi der skal hygges lidt så er disse appetizer med tomat coulis og svampe tarparnade en mulighed.

Måske fik du bagt bag crostini – der ligger en opskrift under basis dej til pizza, flûtes og crostini på bloggn? hvis ikke så kan du også riste enten lidt godt rugbrød eller andet brød.

Jeg er rigtig glad for Arla Unikas produkter – deres frisk ost  Loke, er noget udover det sædvanlige og den kan anvendes både i det salte og det søde køkken. Jeg har brugt den i svampe tarparnade, men naturligvis kan du bruge en anden frisk ost.

Du skal til svampe tarparnade bruge:

Et par håndfulde svampe, har du være i skoven, så er Karl Johan og rød indigo rør hat gode – det var hvad jeg brugte. Men du kan selvfølgelig også bruge købte svampe som f.eks mark champignon.

1-2 fed hvidløg

1/2 lille rødløg

lidt smør og olie til at stege i

salt og peber

1-2 spsk friskost

lidt balsamico eddike alternativt citronsaft

Skær svampe i mindre stykker – kom dem på en varm pande, vend dem rundt alt efter hvilke svampe du bruger så kan der være meget vand i svampe, de skal lige ’smide vandet’ tilsæt så lidt olie og lidt smør samt hvidløg i tynde skiver og rødløg i små tern. Rist godt igennem – tilsæt evt lidt mere smør. Det tager ca. 10-12 min.

Afkøl og kom så i foodprocessor, kør det til en jævn masse, ganske kort. Tilsæt så friskost, salt og peber og lidt balsamicoeddike eller citronsaft. Kør det igen kort, så du har en jævn masse – smag til!!

Tomat coulis

10 – 15 faste små cherry tomater

frisk basilikum og frisk citron vebena

1/4 – 1/2 lille rødløg

lidt balsamico eddike eller sherry eddike

salt og peber

Halver tomater. Kom tomater, rødløg skåret i mindre stykker, basilikum og citron verbena i food processor og kør pulse et par gange. Smag til med lidt balsamico elle sherry eddike samt salt og peber.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *