brød og kager11/01-2018 af Dorthe Anneberg

Appelsin mazarin kage

Appelsin mazarinkage

Denne kage er nem og hurtig at tilberede.

Her efter jul og nytår ligger der måske en rest marcipan, som lige passer til denne kage som nemt kan varieres  i smag – appelsin kan erstattes med kirsebær, eller man kan komme nødder i eller man kan komme andre frugter i – alt efter sødme i indhold, så må man justere lidt på sukkermængden. Man kan også vælge at komme lidt spiritus i rom, grand marnier eller kirsebærvin i. Den kan nemt fryses og smager godt med lidt is til eller fløde 50% pisket let evt. smagt til med lidt appelsin sirup.

Du skal bruge

100 g marcipan

100 g smør blødt

100 g sukker

2 æg

3 spsk mel

1 skrællet grofthakket appelsin

lidt flormelis

Riv eller skær marcipan i mindre stykker og rør med smør og sukker, så du har en jævn masse evt. i foodprocessor. Rør så æg i.

Tilsæt så sigtet mel og rør let. Massen skal være som tyk creme!

Kog appelsinen i en gryde så det meste af væsken fordamper. Afkøl og rør så appelsinen i marcipanmassen. Kom massen i en form.

Bag i ca. 20 min ved 180 grader. Tærteform med løs bund eller springform.

Bag i ca. 20 min ved 180 grader.

Afkøl og sigt lidt flormelis over. Server evt. med et stykke vaniljeis til eller let pisket fløde 50%.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *