Hovedretter28/01-2018 af Dorthe Anneberg

Marinerede rejer og kammuslinger

Marinerede rejer og kammuslinger

Denne lille ret er rigtig dejlig til enten pasta eller ris! Jeg har valgt at marinere rejer – jeg køber frosne store rejer – der er skal på halen! Jeg vælger at tø dem op og så pille skallen af. I denne ret har jeg så også valgt at have nogle gode kammuslinger – det kan undlades men det smager rigtig godt, syntes jeg og giver lige retten et ekstra løft. Jeg valgte at give lidt sauteret spinat til.

Du skal til 4 personer bruge:

500 g store rejer

ca. 8-10 kammuslinger – jeg køber store – vælger du små frosne skal der beregnes 3-4 stk til hver (ca. 200 g)

1 orange peberfrugt – skåret i små tern

lidt citronsaft

smør til at stege i

salt og peber

evt. lidt sød  chili sauce

bredbladet persille til pynt

 

Marinade

2-3 spsk olivenolie

1-2 spsk presset limesaft eller citronsaft

ca. 2 tsk frisk reven ingefær

1 knust hvidløg – kan udelades

ca. 2 tsk finthakket chilli

2-3 spsk hvidvin – kan udelades

Rør marinaden sammen i en skål – kom rejer og kammuslinger i skålen vend godt rundt – sæt i køleskabet i et par timer. Du kan også komme marinade, rejer og kammuslinger i en plastikpose og fortsat i køleskab et par timer.

Varm smør og lidt olie op på en pande og tilsæt  rejer og kammuslinger sauter i nogle få minutter tilsæt den finthakket peberfrugt og marinaden og sauter yderligere et par min – så retten koger sammen. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. sød chili sauce.

Anret og pynt med lidt bredbladet persille.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *