diverse21/11-2017 af Dorthe Anneberg

Brændte mandler

Brændte mandler

Alle, tror jeg, elsker brændte mandler! De er søde, de knaser – de kan spises som slik. De er lækre uden noget, men jeg syntes endnu bedre hvis du bruger dem i kager og desserter. De holder godt i et lufttæt glas eller dåse – egentlig burde man jo altid have sådan et glas stående! Jeg har her valgt at give en opskrift på en basis version. Men der kan tilsættes smag, du kan tilsætte kanel, citronskal, lidt rom eller kokos – det vil altsammen være noget som vil smage lækkert.

Du skal bruge

2 dl vand

1 dl sukker

2 dl mandler – hele og med skal

Kom vand og sukker på en pande, ved ikke for høj varme smeltes sukker i vand. Rør til det er helt opløst, skru op for varmen, så det koger. Når denne sirup ligende masse koger tilsættes mandler.

Rør rundt i mandlerne – reducer varmen – sukkeret vil så krystalisere rundt om mandlerne – det tager ca. 7-10 min.

Når sukkeret krystalisere er det ikke så nemt at røre rundt, men forsøg og sukkeret begynder nu at smelte igen. Det karamelisere og får en fin mørk farve og denne flydende karamel vil så dække mandlerne.

Nåt sukkeret har fuldstændig karameliseret – og helt flydende, så hældes det hele på et stykkebage papir, læg evt bagepapir på en bageplade. Pas på i denne proces – det er varmt og man kan nemt brænde sig!!

Hvis mandlerne skal bruges som snack – så brug 2 gafler til at skille mandlerne fra hinanden. – Dette skal gøres mens sukkeret er flydende.

Jeg skal bruge mine i desserter – de skal hakkes – det gør jeg med en kød hammer – derfor lader jeg dem blot køle af i et stykke.

Lad mandlerne afkøle til de er helt hårde før du kommer dem i et glas eller lufttæt beholder.

De holder fint i en uges tid.
God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *